British Comedy

A Britcom a brit készítésű "sitcom". Általában családról, munkahelyről vagy más csoportról szól ahol az egyének különbözősége adják a témát, helyzeteket. Általában egy sorozat hat epizódból áll. Az első jelentős brit sitcom "Hancock's Half Hour" -ja volt az 50-es években, amire a realizmus és tiszteletlenség volt jellemző. Ez alapozta meg brit komédia realista és a tiszteletlen légkörét.

Szólj hozzá

tőled hízunk

Utolsó kommentek

  • jah-man: Jaja Hallo Hallo -> number one It Crowd -> number one.one (2010.07.15. 21:21) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Az első rész nem nagyon jött be, aztán egyre jobban igen. De nem, de igen de nem, de igen, de nem ... (2010.01.08. 21:22) Little Britain
  • beleugat: Én csak annyit mondanék, hogy most találtam meg a blogotokat, pedig én is britcom fan vagyok. Váro... (2009.12.01. 23:24) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Amúgy ki koppintott kit? Ez a sorozat a Ben Stilleres filmeket, vagy fordítva ? (2009.10.20. 14:47) The Worst Week of My Life
  • franxepe: Hello! Kb ket honapja szoltam, hogy a tagok felsorolasabol kihagytad Michael Palint. Legalabb a 40... (2009.10.06. 09:16) Monty Python Flying Circus
  • Utolsó 20

...és szerintetek

Hálás köszönet

design: npj-studio.com

Martin Freeman

2009.04.16. 13:46 oye!

Ő az az ember, akit rögtön megjegyzünk. Sőt mikor először látjuk már akkor is valahogy ismerősnek tűnik, talán azért mert mégsem először látjuk, hanem korábban már egyszer láttuk csak megjegyeztük azonnal, anélkül, hogy tudatosult volna.

 

Mindenesetre a Galaxis útikalauz stopposoknak filmben ébredtem tudatára annak, hogy  Martin Freeman milyen aranyos figura és már láttam valahol, utána már pontosan be tudtam azonosítani, sőt újabban a neve garancia számomra, hogy jó filmet vagy jó sorozatot látok.

 

Leginkább egy manóra hasonlít, de bárhogyan tud játszani az arcával, akár vicces, könnyed figurát, akár karrierista, eminens dolgozót, sármos szerelmest vagy becsapott, otthagyott, szerencsétlen alakot, akinek láttán megszakad a szívünk. Mindezeket az érzéseket, akár pillanatokon belül egymás után is végig tudja vonultatni az arcán ami mesteri színészi képességre utal.

Martin Freemant láthattuk és megszokhattuk az Office-ban, de sok más sorozatban is gyakran felbukkant. Jónéhány egész estés filmben láthattuk már azóta.

 

imdb

Martin Freeman

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://britcom.blog.hu/api/trackback/id/tr51057765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása