British Comedy

A Britcom a brit készítésű "sitcom". Általában családról, munkahelyről vagy más csoportról szól ahol az egyének különbözősége adják a témát, helyzeteket. Általában egy sorozat hat epizódból áll. Az első jelentős brit sitcom "Hancock's Half Hour" -ja volt az 50-es években, amire a realizmus és tiszteletlenség volt jellemző. Ez alapozta meg brit komédia realista és a tiszteletlen légkörét.

Szólj hozzá

tőled hízunk

Utolsó kommentek

  • jah-man: Jaja Hallo Hallo -> number one It Crowd -> number one.one (2010.07.15. 21:21) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Az első rész nem nagyon jött be, aztán egyre jobban igen. De nem, de igen de nem, de igen, de nem ... (2010.01.08. 21:22) Little Britain
  • beleugat: Én csak annyit mondanék, hogy most találtam meg a blogotokat, pedig én is britcom fan vagyok. Váro... (2009.12.01. 23:24) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Amúgy ki koppintott kit? Ez a sorozat a Ben Stilleres filmeket, vagy fordítva ? (2009.10.20. 14:47) The Worst Week of My Life
  • franxepe: Hello! Kb ket honapja szoltam, hogy a tagok felsorolasabol kihagytad Michael Palint. Legalabb a 40... (2009.10.06. 09:16) Monty Python Flying Circus
  • Utolsó 20

...és szerintetek

Hálás köszönet

design: npj-studio.com

The Worst Week of My Life

2009.10.05. 11:50 aye!

Egy, a sok mélypontból

A sorozat első évadjának 7 epizódjában Howard egy igencsak fájdalmas hetét követhetjük figyelemmel, amelynek zárónapján megházasodik. A helyzetből adódóan a hét tehát az esküvői előkészületek körüli bonyodalmakat feszíti a végtelenségig.

Alapvetően a leendő feleség (a Coupling - Páran Párbanból ismerős Sarah Alexander alakításában) szüleinél zajló félreértések sorozatát "élvezhetjük". Természetesen Howard mindent elront, amihez csak hozzányúl, az imádott házikedvenc a betonkeverőben végzi, a gyűrű mindig elveszik, pedig a nagyi mindig látni akarja.

A sorozat egyébként az egyik legfájdalmasabbak közül való és oly sok más britcomhoz hasonlóan elég hamar mazochista szórakozássá válik. Nem tudjuk nem észrevenni a hasonlóságot Ben Stiller: Apádra ütök c. filmjével, itt azonban 7 napon át húzva még több marcangoló jelenetet és még hosszabban kifejtett, pszichológiai kínokat élhetünk át.

A következő évadban szintén Howard egy hetét kísérhetjük figyelemmel, itt a készítők lelkesen kibővítik az események sorát a munkahelyre is, így felfrissíthetjük az Office sorozat nézése közben szerzett kellemes/kínos élményeinket is.

A nagy sikerre való tekintettel készült karácsonyi különkiadás is: The Worst Christmas of My life 3 részes mini-sorozat, 3. évad.

magyar címe

A pánik hete

 

imdb

The Worst Week Of My Life

 

nézz bele

Christmas 2. | 1/1 | Christmas 3,

 

ha tetszik

Extras

 

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (4,5/5)

3 komment

Címkék: bbc család párkapcsolat nyomasztó munkahelyi kínos csend magyarul is

A bejegyzés trackback címe:

https://britcom.blog.hu/api/trackback/id/tr951394273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jah-man 2009.10.20. 14:47:15

Amúgy ki koppintott kit? Ez a sorozat a Ben Stilleres filmeket, vagy fordítva ?

beleugat 2009.12.01. 23:24:13

Én csak annyit mondanék, hogy most találtam meg a blogotokat, pedig én is britcom fan vagyok. Várom az 'Allo 'Alloról szóló posztot, aminek az alap szituációjánál zseniálisabbat szerintem még nem találtak ki. Még egy érdekesség, amit valahol felcsiptem: a Fekete Vipera kb rögtön a Fawlty Towers után készült, és ezért játszódik más történelmi időkben, hogy véletlenül se konkuráljon a Cleese féle sitcommal. A Baldrickot játszó Tony Robinson pedig politikusként a Munkás pártot erősítette.

jah-man 2010.07.15. 21:21:50

Jaja
Hallo Hallo -> number one
It Crowd -> number one.one

süti beállítások módosítása