British Comedy

A Britcom a brit készítésű "sitcom". Általában családról, munkahelyről vagy más csoportról szól ahol az egyének különbözősége adják a témát, helyzeteket. Általában egy sorozat hat epizódból áll. Az első jelentős brit sitcom "Hancock's Half Hour" -ja volt az 50-es években, amire a realizmus és tiszteletlenség volt jellemző. Ez alapozta meg brit komédia realista és a tiszteletlen légkörét.

Szólj hozzá

tőled hízunk

Utolsó kommentek

  • jah-man: Jaja Hallo Hallo -> number one It Crowd -> number one.one (2010.07.15. 21:21) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Az első rész nem nagyon jött be, aztán egyre jobban igen. De nem, de igen de nem, de igen, de nem ... (2010.01.08. 21:22) Little Britain
  • beleugat: Én csak annyit mondanék, hogy most találtam meg a blogotokat, pedig én is britcom fan vagyok. Váro... (2009.12.01. 23:24) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Amúgy ki koppintott kit? Ez a sorozat a Ben Stilleres filmeket, vagy fordítva ? (2009.10.20. 14:47) The Worst Week of My Life
  • franxepe: Hello! Kb ket honapja szoltam, hogy a tagok felsorolasabol kihagytad Michael Palint. Legalabb a 40... (2009.10.06. 09:16) Monty Python Flying Circus
  • Utolsó 20

...és szerintetek

Hálás köszönet

design: npj-studio.com

Fonejacker

2009.09.21. 20:16 aye!


Csak, hogy hű maradjak a sorozat jónéhány részletét bemutató youtube csatorna egyik kommentelőjének találó megjegyzéséhez: "fuckin 1st class. 1 of the best".

AFonejacker nem más, mint egy telefonbetyár. Természetesen nem a nálunk elterjedt danubius rádiós kínos telefontréfái jusson eszünkbe, se a szintén szánalmas kész átverés show-k valamelyik mutációja. Itt egy igazi zseniről van szó, aki elképesztő ötleteit halálosan precízen kivitelezi, továbbá olyan spontán és eredeti, hogy az ember fogja a fejét minden egyes jelenet után. Mivel itt egy telefonos műfaj televízióra való átültetéséről beszélünk, ami ugye azért kíván némi találékonyságot, hát ezt itt megoldották.

A telefonos átverések szituációit animált kivágott figurákkal festették alá, eszünkbe juthat róla Terry Gilliam kezdeti animációi, azonban ezek mégis mások, olyan ötletes hétköznapi karakterek, akiknek szájmozgása láttán még egy csavart kapnak az amúgy is zseniális helyzetek.

Akaratlanul is eszünkbe jut, hogy mekkora előkészítő munkát igényelhetett egy-egy ilyen helyzet kidolgozása, ugyanis nem egyszer valódi felvételeket láthatunk, kimentek az utcára megszerezték a halárus telefonszámát, majd felhívták a sarokról, közben vették az embert, aki értetlenül hallgatja, hogy miért kell az illetőnek aranyhal, közben átértékelődik benne minden, el is akarna adni, rá is tenné a kagylót az idegesítő  vevőre és ezen a helyzeten zongorozázik a lehető legtovább fonejackerünk. És ugyanígy a lemezbolt eladói, akiknek Fonejacker hosszasan és halálosan komolyan dúdolja a telefonban kedvenc dallamát, amelyet szeretne megvásárolni lemezen. A boltosok egymásnak adogatják röhögve a kagylót, persze igyekeznek leplezni és ők sem merik eldönteni, hogy ez most egy hülye, aki szórakozik velük vagy egy igazi vevő, mert hát furcsa vevők mindig vannak.

Aztán ott vannak az indiai és a nigériai call-centeresek, akik lelkesen felhívják a mit sem sejtő, gyanútlan, toleráns brit állampolgárokat, akik amint meghallják, hogy honnan hívják őket jóneveltetésük okán nem csapják le azonnal a kagylót, hanem hinnének is nekik meg nem is, majd amikor egyre abszurdabb kéréssel áll elő a telefonbetyár, akkor már ők is kicsit őszintébben reagálnak mondjuk el kezdenek torkuk szakadtából ordítani, hogy mit képzel az illető, hogy el akarja kérni a bankszámlaszámukat.

Fonejacker a hangjáték Ali G szintű zsenije, ezzel írtam le talán a legjobban.

hivatalos weboldal

Fonejacker

imdb

Fonejacker

nézz bele

Telephone Datings | Jimmy Jon in Full | Directory Enquiries | Booking a Table


ha tetszik

Da Ali G Show

 

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (4/5)

Szólj hozzá!

Címkék: channel 4 intelligens bafta

A bejegyzés trackback címe:

https://britcom.blog.hu/api/trackback/id/tr411057233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása