British Comedy

A Britcom a brit készítésű "sitcom". Általában családról, munkahelyről vagy más csoportról szól ahol az egyének különbözősége adják a témát, helyzeteket. Általában egy sorozat hat epizódból áll. Az első jelentős brit sitcom "Hancock's Half Hour" -ja volt az 50-es években, amire a realizmus és tiszteletlenség volt jellemző. Ez alapozta meg brit komédia realista és a tiszteletlen légkörét.

Szólj hozzá

tőled hízunk

Utolsó kommentek

  • jah-man: Jaja Hallo Hallo -> number one It Crowd -> number one.one (2010.07.15. 21:21) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Az első rész nem nagyon jött be, aztán egyre jobban igen. De nem, de igen de nem, de igen, de nem ... (2010.01.08. 21:22) Little Britain
  • beleugat: Én csak annyit mondanék, hogy most találtam meg a blogotokat, pedig én is britcom fan vagyok. Váro... (2009.12.01. 23:24) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Amúgy ki koppintott kit? Ez a sorozat a Ben Stilleres filmeket, vagy fordítva ? (2009.10.20. 14:47) The Worst Week of My Life
  • franxepe: Hello! Kb ket honapja szoltam, hogy a tagok felsorolasabol kihagytad Michael Palint. Legalabb a 40... (2009.10.06. 09:16) Monty Python Flying Circus
  • Utolsó 20

...és szerintetek

Hálás köszönet

design: npj-studio.com

15 storeys high

2009.04.15. 17:31 aye!

Lakótelepi dráma egy újabb önigazolást kereső, kényszeres Vince nevű főhőssel. Az első évadban Vince albérlőt talál maga mellé és kedvünkre szórakozhatunk vagy nyomasztódhatunk, ahogy folyamatosan múlják egymást felül hihetetlen igénytelenségükkel.

Vince egyébként úszómester, de rendszeresen megaláztatásokat kell elviselnie. Az albérlő Errol, pedig limitált gondolkodási képességekkel rendelkező enyhén beteges, kissebbségi komplexusos áldozat. Tökéletes pár egy újabb fájdalmas sorozathoz.


Lazításképpen a jelenetek között a szomszédok lakásába kukkanthatunk bele. Valaki éppen fekvőtámaszokat nyom, más éppen keres valamit úgy, hogy közben lerombol mindent, illetve a talán mindenki által ismert szomszédokkal vívott alattomos háború, amikor mindannyian úgy teszünk, mintha mi sem történt volna.

Koszos undorító igénytelelen lakások, a hangulatot kocsonya-barna színek festik alá.

Alább a videóknál láthatunk ízelítőt a sorozatból. Egy szerkesztő szisztematikusan harmadolta az epizódokat, talán kedvet kaphatunk a megvásárláshoz is. Egyik kedvenc jelenet: az első évadban a szofa-üldözéses jelenet az egész lakótelepen át, törött lábbal. Propellerheads szól a hangulatfokozásért.

hivatalos weboldal

BBC - 15 Storeys High

 

imdb

15 Storeys High

 

nézz bele

The Dead Swan | The Baby | The Sofa

 

ha tetszik

The Office

 

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (3/5)

Szólj hozzá!

Címkék: bbc nyomasztó kínos csend

A bejegyzés trackback címe:

https://britcom.blog.hu/api/trackback/id/tr41057235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása