British Comedy

A Britcom a brit készítésű "sitcom". Általában családról, munkahelyről vagy más csoportról szól ahol az egyének különbözősége adják a témát, helyzeteket. Általában egy sorozat hat epizódból áll. Az első jelentős brit sitcom "Hancock's Half Hour" -ja volt az 50-es években, amire a realizmus és tiszteletlenség volt jellemző. Ez alapozta meg brit komédia realista és a tiszteletlen légkörét.

Szólj hozzá

tőled hízunk

Utolsó kommentek

  • jah-man: Jaja Hallo Hallo -> number one It Crowd -> number one.one (2010.07.15. 21:21) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Az első rész nem nagyon jött be, aztán egyre jobban igen. De nem, de igen de nem, de igen, de nem ... (2010.01.08. 21:22) Little Britain
  • beleugat: Én csak annyit mondanék, hogy most találtam meg a blogotokat, pedig én is britcom fan vagyok. Váro... (2009.12.01. 23:24) The Worst Week of My Life
  • jah-man: Amúgy ki koppintott kit? Ez a sorozat a Ben Stilleres filmeket, vagy fordítva ? (2009.10.20. 14:47) The Worst Week of My Life
  • franxepe: Hello! Kb ket honapja szoltam, hogy a tagok felsorolasabol kihagytad Michael Palint. Legalabb a 40... (2009.10.06. 09:16) Monty Python Flying Circus
  • Utolsó 20

...és szerintetek

Hálás köszönet

design: npj-studio.com

The Office

2009.04.14. 18:55 aye!


Amikor a bátyám sok év után hazajött Nagy-Britanniából hozott magával néhány DVD-t és akkor láttam először az Office első sorozatát. Bátran nekivágtam, de elakadtam. Mi a franc ez?

Dokumentumfilm? Mennyire zavaró ez az egész hangulata. Egy szörnyű neonfényes iroda idegesitő főnökkel, egymással kekeckedő alkalmazottak. Sok furcsa jelenet, és mindig kínos csend a vége. Elég soká esett le, hogy ez az egész vicc, annyira kínos volt, amit már tényleg nem lehetett komolyan venni.

A legjobb, hogy mindannyiunknak volt már valószínűleg ilyen mindig jelen lévő, de jól láthatóan soha nem dolgozó, váratlanul szigorú és váratlanul bohóckodó, kiszámíthatatlan főnöke. Elméletei vannak az irányításról, de vágyik a népszerűségre és minden közösségi megmozdulása szánalmas kudarcba fullad.

A sorozatból két évad és méltó lezárásként egy karácsonyi különkiadás készült. Akkora sikert aratott,  hogy az HBO megvásárolta szőrőstül-bőröstül Ricky Gervais (főszereplő, társszerző) és Stephen Merchant (társszerző) duóját. Ennek köszönhetően az HBO elkészíttette velük az Office amerikai adaptációját, népszerűségük töretlen. Megjegyzem az amerikai változat: jó. Más és mégis visszaadja a hangulatot. Az HBO segítségével készülhetett el szintén Ricky Gervais főszereplésével az Extras (magyar címe: Futottak még...). Hasonlóan feszengős hangulat, külön érdekesség a sok sztár beugró szerepben (többek között Ben Stiller, Kate Winslet, Clive Owen).

magyar címe

A Hivatal

 

hivatalos weboldal

BBC - The Office

 

imdb

The Office

 

nézz bele

YouTube Channel | The Dance | Keith's Review | David Discusses Midgets & Dwarfs | David Vents to Poor Dawn

 

ha tetszik

Extras

 

szerintünk: (4,5/5)
szerintetek: (4,7/5)

Szólj hozzá!

Címkék: nyomasztó kínos csend

A bejegyzés trackback címe:

https://britcom.blog.hu/api/trackback/id/tr221056887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása